CATALOGUS/BOEK.

CATALOG/BOOK.

Omdat er geen gespecialiceerde informatie bestond over de Nederlandse Kynologische penningen,medailles en plaketten,heb ik zelf , na jarenlang verzamelen van gegevens, een catalogus/boek samengesteld.

(My catalog/book from the Dutch Dog Medals 1890-1940 in Dutch and English)

Veel informatie heb ik kunnen vinden in de biliotheek van het Koninklijk penningkabinet,nadat mijn catalogus gereed was,heb ik als dank een exemplaar geschonken, welke is opgenomen onder nummer: 21 M 022
Tot op heden heb ik 477 verschillende exemplaren kunnen traceren en textueel opgenomen,welke met kleuren-scans en omschijvingen in de catalogus zijn vermeld. 

Zowel de voorzijde als de keerzijde, 12 stuks per pagina het geheel is op A4 formaat.De nummering bij de foto's per afbeelding correspondeert met de beschrijving.
Hier onder een textpagina in het Engels. 

(Here a example of a text page in English)De periode 1890 - 1940 is bewust gekozen als de eerste 50 jaar van de georganiseerde Nederlandse Kynologie en tevens de oprichtings datum van de Nederlandse Kennel Club ,,CYNOPHILIA"   om een enigzins afgerond geheel te verkrijgen.

De uitgave is in eigen beheer omdat een professionele uitvoering door een erkende uitgever niet haalbaar was vanwege de kleine oplage,en daardoor hoge kosten. Uitvoering in een metalen ringband.

Kosten  € 32,50  incl.BTW. exclusief de verzending, alweer de 4e druk en de 5e druk is in voorbereiding.

Inmiddels ben ik ook gestart met een vervolg, de tweede 50 jaar van 1940 tot 1990.                                          Van uitgaven welke ik in de collectie heb.                      Tot nu toe een proef exemplaar  met 213 verschillende penningen,medailles en plaketten.


Ongeveer in dezelfde genummerde uitvoering , 16 pagina's met afbeeldingen van de vòòr en keerzijden in kleur en 31 pagina 's verklarende tekst waarbij de nummering ook weer correspondeert.


Een pagina met rechts de voorzijden van de afbeeldingen en na het omslaan,links de achterzijden . Na veel zoeken heb ik in de afgelopen jaren wel de originele Begeer catalogi kunnen vinden en ook nog andere documentatie van oude Nederlandse penning fabrikanten zoals  van; J.A.A.Gerritsen uit Zeist. 


Anthoni Begeer 1856 - 1910

 

Soms kom je nog wel eens wat oude penningen documentatie tegen, zoals dit oude tijdschrift van het Koninklijk Nederlandsch Genootschap voor munt en penningkunde uit 1901. Uitgaven van de Vereeniging voor Penningkunst,opgericht in 1925. 

 

 


En een jubileum uitgave uit 1975 met afbeeldingen van alle penning uitgaven van af de oprichting.


Uit de oude honden stamboeken heb ik veel informatie kunenen halen. 

 

De onderste zes afbeeldingen zijn de keerzijden.  

(After many time I found the old original  Dutch Begeer catalogs and other old books with medal history)

Contact opnemen kan via de contact pagina.                  Contact by my contact page)

   KEURMERK  

ONLINE MUSEA